top of page

Orfee

2019

Bedgeheimen.jpg

Auteur

Bewerking door Jef Lemmens

Regie

Jef Lemmens

Gespeeld door:

Merel Drieghe, Sam Vancalster, Lotte Cumptich, Kevin Vanaerschodt, Warre Drieghe, Joren Cumptich, Joaquin Lapiere, Annelies De Cocq en Elise Nys

Waarover gaat het?

“Orpheus en Euridice” is een oud Grieks verhaal dat door Jef Lemmens in een nieuwe jas werd gestoken en bewerkt werd tot een hedendaagse en sprankelende voorstelling. Hij regisseerde ook de enthousiaste bende jonge acteurs en actrices.De mythe van Orpheus en zijn tocht naar de Onderwereld is één van de mooiste verhalen over liefde en dood. Maar hoe breng je met een groep jonge acteurs een Grieks drama dat de zware thema’s niet schuwt? Je doorspekt het geheel met humor en vergroot de gebreken van de klassieke iconen uit. Orpheus, Euridice, Hades en Persephone krijgen een heel eigen menselijk kantje. Voeg daarbij een heerlijke soundtrack, vuurwerk, eindeloos enthousiasme en veel goesting om te experimenteren. 

Resultaat? Een familievoorstelling met een stevige hoek af, maar met achter elke lach een levensvraag op het scherp van de snee. Een wervelend spektakel voor iedereen van 8 tot 88 jaar.

Anker 1
bottom of page