top of page

Kinderen in de mist

2011

Bedgeheimen.jpg

Auteur

Fons Vinck

Regie

Yolanda Mattheus en Marc Smet

Gespeeld door:

Elias Bosmans, Joren Cumptich, Lotte Cumptich, Sanne Dogaer, Meredith Lodewijks, Charlotte Reynders, Lies Saliën, Jan Spaey, Liesa Verbiest, Maïté Vermunicht, Mirthe Vermunicht, Nina Vermunicht, Sam Verplaetsen en Hanne Vos

Waarover gaat het?

In een opvangcentrum voor kinderen heerst er een tirannieke sfeer. De uitbaatster en haar man zijn uitermate streng en behandelen de jonge bewoners op een mensonwaardige manier. Jaren later, de kinderen zijn intussen volwassen en sommigen hebben zelf kinderen, besluiten ze gezamenlijk klacht neer te leggen en komt het eindelijk tot een proces. Het stuk is één lange flash-back die ons scènes uit het leven in het centrum toont. Dit stuk is een aanklacht tegen zowel psychisch als lichamelijk geweld op kinderen. Het is een wrange geschiedenis die nooit had mogen plaatsvinden, hier niet en nergens ter wereld.

Het stuk is gebaseerd op waargebeurde feiten. Niet ver weg van hier… maar kortbij… in Vlaanderen… in 2005. Dit maakt alles nog zo veel schrijnender.

Heel dikwijls aangrijpend, meeslepend maar bij momenten ook grappig, vertederend, poëtisch. Een aanklacht van de jeugd naar de wereld van de volwassenen: laat dit niet meer gebeuren!

Anker 1
bottom of page