top of page

Het dagboek van Anne Frank

2006

Bedgeheimen.jpg

Auteur

Frances Goodrich, Albert Hackett

Regie

Gespeeld door:

Tinne Verbiest, Marc Smet, Greet Houben, Heidi Celis, Daniël Bruyninckx, Fransien Vercauteren, Jorre Van Damme, Bart Spaey, Marleen Borghlevens en Ludwig Cumptich

Waarover gaat het?

Voor de weinigen die het verhaal niet kennen: Edith en Otto Frank en hun dochtertjes Margot en Anne vluchtten uit Duitsland toen Hitler aan de macht kwam. In Amsterdam begon Otto Frank een zaak die specerijen en kruiden importeerde.

Op 6 juli 1942 duiken ze onder, boven de burelen van de zaak. Miep en mijnheer Kraler, werknemers van Otto Frank, zorgen voor de bevoorrading. De familie Van Daan en mijnheer Dussel wonen mee in … “ Het Achterhuis “.

Anne houdt een dagboek bij, dat na de oorlog aan Otto Frank, de enige overlevende van de concentratiekampen, wordt gegeven door Miep.

Dit dagboek loopt van maandag 6 juli 1942 tot 4 augustus 1944, de dag van hun deportatie. Het wordt een wereldwijd succesboek, geschreven door een 13 tot amper 15 jarig meisje: een symbool tegen de wreedheid en de onzin van de jodenvervolging door het Nazi-regime

Anker 1
bottom of page