top of page

Black Comedy

1990

Bedgeheimen.jpg

Auteur

Peter Shaffer

Regie

Rob Vastenavondt

Gespeeld door:

Werner Mertens, Ann Verhoelst, Lili Schrevens, Gilbert Simons, Marc Smet, Paul Lemmens, Fransien Vercauteren en Luc Debouvry

Waarover gaat het?

Een geniale vondst ligt aan de basis van dit stuk. Een groep mensen spelen in het volle toneellicht, terwijl zij eigenlijk een situatie beleven die zich in volle duisternis afspeelt. Hoe kan dit? "Black comedy" start in volslagen donker en pas als er een kortsluiting is ontstaan gaat het toneellicht aan. Het licht wordt tot de helft gedempt als iemand een lucifer of een zaklantaarn aansteekt.

Op de Londense flat van de jonge beeldhouwer Brindsley Miller heerst nerveuze bedrijvigheid. Met zijn verloofde Carol, nogal verwend en aanstellerig, treft Brindsley voorbereidingen voor twee belangrijke gasten. In de eerste plaats is dat George Bamberger, een kunstverzamelende multi-miljonair, die erg geïnteresseerd zou zijn in het werk van de jonge beeldhouwer. Als deze beroemde verzamelaar iets koopt is het fortuin en de carriére van Brindsley verzekerd. Ook verwachten ze Carol's vader, Kolonel Melkett, een martiale bullebak die zijn aanstaande schoonzoon komt keuren. Om een goede indruk op de kolonel te maken, willen ze dat hij er bij is als straks de multi-miljonair werk van Brindsley komt kopen. Terwille van die goede indruk ook, slepen ze uit de flat van de buurman, een antiquair die een tijdje afwezig is, kostbare meubels en een paar antieke stukken.

Anker 1
bottom of page