top of page

Vincent, slaap kindje slaap

1993

Bedgeheimen.jpg

Auteur

Marc Smet

Regie

Marc Smet

Gespeeld door:

Danny Onan, Yolanda Mattheus, Jan Smet, Gert Elsen, Marc Van Leemputten, Gilbert Simons, Luc Van Eylen, Greet Verhoelst, Werner Mertens, Harry Vermunicht, Michel Verbeek, Bart Spaey, Mia Van Cleynenbreugel, Jenny Elsen, Eva Valgaeren, en met Tania Vermeulen en Gerrit Van Den Breede in een figurantenrol.

Waarover gaat het?

Dit stuk beschrijft het leven van een doodgewoon gezin ergens in Vlaanderen. Het loopt over een periode van 22 jaar. In een dergelijke periode kan er heel wat gebeuren en heel wat evolueren.Erik en Sara krijgen een zoontje: Vincent. Geleidelijk neemt de stress door de werksituatie toe en vervreemden zij van elkaar. In een banale ruzie slaat Erik zijn twaalfjarige zoon met het hoofd tegen de muur. Na maanden coma belandt Vincent, licht mentaal gehandicapt, in een tehuis. Erik zit een gevangenisstraf uit. Jaren later durft hij zijn intussen volwassen zoon bezoeken. Samen beleven ze een heerlijke week, met eenvoudige dingen. Toch beseffen ze dat het tehuis de echte  thuis  is voor Vincent. Erik trekt hieruit voor zichzelf de enig mogelijke conclusie.

'Vincent...' : voor sommigen uit de lucht gegrepen, volgens anderen pijnlijk herkenbaar, volgens nog anderen een gewoon verhaal, volgens een enkeling een sprookje. En sprookjes kunnen lief zijn, heel lief, maar soms ook hard, onnoemelijk hard...

Anker 1
bottom of page